fbpx

                                       “Success is liking yourself, liking what you do, and liking how you do it.
Maya Angelou”
                                                          

Wie is Romana Watchman?

Ik ben Romana Watchman, 33 jaar, moeder en sollicitatiestrateeg bij Mission Funfilled. Mission Funfilled staat letterlijk voor mijn missie, een leven waarbij plezier en voldoening een prioriteit zijn.

Je hebt tijdens de pandemie besloten om je vaste baan op te zeggen om voor jezelf te beginnen, waarom heb je gekozen om juist nu te gaan ondernemen en hoe heb je het aangepakt?

De coronasituatie was inderdaad mijn laatste wake-up call, het leven kan zo voorbij zijn. Het kan niet zo zijn dat ik wetende dat leven kort kan zijn met prima voldoende neem. Na mijn vertrek wilde ik meteen aan de slag, maar om één of andere reden was er steeds iets. Nu weet ik dat ik de afgelopen maanden nodig had om mijn purpose te (her)ontdekken zodat ik vanuit wie ik echt ben onderneem. Hierdoor is naast mijn inhoudelijke kennis, het empoweren van kandidaten met mijn enthousiasme een belangrijk onderdeel geworden.

Met je eigen onderneming, Mission Funfilled, wil jij werkzoekenden helpen met het vinden van een nieuwe baan. Kun je iets meer vertellen over je werkzaamheden en aanbod?

Op dit moment bied ik online strategiegesprekken aan, waarbij ik gericht op de hulpvraag persoonlijk advies lever. Binnenkort wordt hier een online programma aan toegevoegd waarbij middels de FUN methode kandidaten laat ontdekken hoe zij vanuit hun purpose proactief en met vertrouwen stappen kunnen maken naar een nieuwe baan en hoger salaris. Zo kan ik nog veel meer waarde leveren en kun klanten zelf aan de slag templates, scripts en meer.

Hoe komt het volgens jou dat vooral vrouwelijke professionals solliciteren moeilijk vinden?

Ik weet niet of zij dat veel moeilijker vinden, wat ze wel lastiger vinden is onderhandelen.

Ze willen het wel, maar durven het niet. Ik denk dat aannames, geen nee durven zeggen (bijvoorbeeld bij de vraag naar een loonstrook) en inschatten van eigen waarde daarbij een grote rol speelt.

Funfact: Ik kreeg van twee klanten te horen dat het feit dat ze tijdens de onderhandelingen ongesteld waren in hun voordeel had werkt. Het zorgde erbij hen beide voor dat ze hun tanden wel lieten zien. Toch iets positiefs aan die extra hormonen.

Je hebt al bijna 10 jaar ervaring als recruiter, HR professional en trainer en coach. Wat is je het meest opgevallen bij vrouwelijke sollicitanten, hun cv’s en bij sollicitatiegesprekken?

Maak jezelf niet kleiner dan je bent. Zinnen als ‘ik weet dat ik nog veel moet leren’ moet je dus meteen schrappen uit je brief. We moeten allemaal veel leren. In je sollicitatie belicht je hetgeen dat je te bieden hebt.

Waarom denk je dat vrouwen vaak bescheiden zijn over hun expertise en ervaring?

Bescheidenheid siert de mens hebben we van jongs af aan geleert. Vrouwen worden veel meer beoordeelt op hun doen en laten.  Als reminder zeg heb bovenstaande gezegde vervangen in bescheiden is niet van deze tijd.

Wat voor tips/adviezen kan je vrouwelijke professionals geven m.b.t. hun CV en het uitlichten van hun kwaliteiten?

Laat zien wat je hebt gedaan, hoe en met welk resultaat. Geef resultaten weer door het benoemen van cijfers en effecten.

Pas je cv grondig aan voor iedere vacature waarop je solliciteert, zodat deze echt match bij de specifieke vacature.

Ik heb overigens een handige cheat sheet gemaakt waarin ik je laat zien hoe je in 5 stappen van afgewezen naar aangenomen gaat.

https://missionfunfilled.nl/rock-your-resume

Wat voor tips/adviezen kan je vrouwelijke professionals geven m.b.t. het sollicitatiegesprek?

Naast goede voorbereiding speelt zelfvertrouwen zeker een rol. Als jij niet in jezelf gelooft, gelooft de tegenpartij dat ook niet. Geef jezelf daarom van te voren een stevige powertalk. Ben je zenuwachtig? Geef het aan, je gesprekspartners zullen jou op je gemak stellen.

Een sollicitatiegesprek is een wederzijdse kennismaking, achterhaal dus of de vacature echt bij je past en of zaken niet mooier worden voorgedaan dan ze zijn. Tegelijkertijd toon je door het stellen van vragen enthousiasme, kennis van zaken en dat je een weloverwogen stap neemt. Bovendien geldt hoe meer jij weet over de wensen en situatie van een werkgever, hoe beter je kunt laten zien dat wat jij te bieden hebt echt van waarde is. Stel dus vragen, hoe vroeger hoe beter. Wie niet vraagt wordt overgeslagen.

Je geeft aan dat “de ladder van succes klim je verschillende richtingen op”. Kun je dit statement verder toelichten?    

Dit is ook helemaal in lijn met mijn favoriete quote.

Veel millenials van kleur zijn de eerste generatie die hier hebben gestudeerd. Gepushed door hun hardwerkende ouders die de eindjes aan elkaar moesten knoopten hebben ze in het verleden vaak gekozen voor een studie richting economie of recht. Het doel was een goed inkomen, stabiliteit en zekerheid.

Succes werd van jongs af aan met geld en status geassocieerd, maar wat is succes waard als dat wat je ervoor moet doen je niet gelukkig maakt? Als je steeds weer een burn-out hebt? Het is dan tijd om je definitie van succes onder de loep te nemen en te gaan voor dat wat jou laat stralen. Dat kan betekenen dat je een totaal andere weg inslaat of juist een stap terug neemt. Het kan dus alle kanten op.

Je geeft ook aan dat het stellen van doelen niet altijd ideaal is, zou je dit verder willen toelichten?

Doelen zijn nodig, maar het is belangrijk om na te gaan of je echt intrinsiek gemotiveerd bent om het te behalen. Je moet niet leiden onder je doelen, je doelen moeten je juist naar meer voldoening leiden.

Wat voor advies/tips kan je andere vrouwen geven m.b.t. het ondernemerschap en of carrière?

Kies voor dat wat je gelukkig maakt, zodat geen dag aanvoelt als werken. Heb vertrouwen in jezelf, je hebt meer te bieden dan jezelf door hebt. Neem wekelijks tijd om erbij stil te staan wat je hebt bereikt. Zo sluit je de week niet alleen af met een lach en trotsheid, maar track je ook jouw waarde. Zeker weten dat dat in de toekomst van pas komt.

Hoe kunnen wij er samen voor zorgen dat vrouwen een betere positie op de arbeidsmarkt gaan krijgen?    

Het delen van kansen, elkaar te empoweren om te gaan voor dat wat we waard zijn en met elkaar mee te denken. Zeker nu we (met name moeders) door lockdowns vaak nog meer op ons bordje krijgen.
Ik kom overigens graag in contact met loopbaan(keuze)adviseurs en burn-out coaches. Er komen namelijk regelmatig klanten op mijn pad die eigenlijk nog niet klaar zijn om te solliciteren.                                                           

Waarom heb je gekozen voor ConnectHer?

Het laagdrempelig karakter, het delen van en natuurlijke het feit dat gelijke kansen op de arbeidsmarkt nog steeds een probleem is.

Heb je hulp nodig met je cv of wil je advies vragen aan Romana, stuur haar dan een bericht via haar ConnectHer profiel: Romana Watchman 

Bedrijf:  Mission Funfilled                                                         
Branche: Loopbaanadvies                                                                      
Email:    info@missionfunfilled.nl                                                          
Website: www.missionfunfilled.nl
Instagram: MissionFunfilled

Lees meer: 

Powervrouwen by ConnectHer: Iris Vink – HR Business Partner & Career Advisor

Powervrouwen by ConnectHer: Mandy Buddenberg – Ambulant begeleidster en Founder Carrière Tijd & Life of an Artist

Powervrouwen by ConnectHer: Elja Abdullaeva – Founder ConnectHer

Blogs:

Je hebt zoveel te bieden, maar het wordt niet gezien. Niet in je zoektocht naar een nieuwe baan, niet tijdens een sollicitatieproces en niet bij je huidige werkgever?

Wat maakt jouw cv onderscheidend?

Zo maak je een indrukwekkend CV met Canva

8 tips voor solliciteren tijdens corona.

9 tips voor een sterk LinkedIn-profiel

Hoe bereid je je voor op online sollicitaties?

Tags:

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account