fbpx

 “Life starts at the end of your comfort zone”

Wie is Laura van der Heide?

Ik ben 26 jaar oud. Mijn grootste (onvrijwillige) hobby is nadenken. Ik hou mij bezig met intersectioneel feminisme en activisme en leer heel graag nieuwe dingen. Ik ben een soort van verslaafd aan zelfontwikkeling en persoonlijke groei en altijd op zoek naar hoe ik mijzelf en mijn leven nóg fijner en leuker kan inrichten en wat ik kan betekenen voor anderen om mij heen.

Wat doe je voor werk?

Ik ben online creator. Op mijn Instagram houd ik mij bezig met maatschappelijke issues en taboes en informeer ik mensen op een toegankelijke manier over deze belangrijke vraagstukken. Achter de schermen ben ik hard bezig om mijn bedrijfje verder uit te breiden. Zo komen er op korte termijn bijvoorbeeld educatieve video’s en komt mijn eigen website/webshop online.

Wat heb je gedaan voordat je ondernemer werd en hoe ben je op het idee gekomen van je onderneming?

Ik heb verschrikkelijk veel verschillende baantjes gehad, voornamelijk in de horeca, maar ook op kantoor. Ik merkte dat ik nergens écht blij van werd of er positieve energie van kreeg. Ik voelde dat er iets miste, maar ik wist niet wat. Heel geleidelijk aan begon ik mij steeds meer te verdiepen in feminisme, anti-racisme, body positivity en merkte ik al snel dat ik dit alles onwijs interessant vond. Hoe meer ik las, hoe meer ik wist en hoe meer ik wist, hoe meer ik een sterke mening begon te vormen. Deze mening kon ik op een gegeven moment vrij goed onderbouwen, dus ik besloot dit vaker te delen online. Omdat ik dit zo fijn vond om te doen en omdat er fijne interacties uit voortkwamen, besloot ik mijn eigen feministische platform op te starten: @fmnstplatform.

Wat is het probleem dat je oplost met jouw bedrijf of aanbod?

Veel onbegrip (en zelfs haat) komt naar mijn mening voort uit onwetendheid. Hier probeer ik een oplossing voor te bieden. Op mijn platform, en op andere manieren binnen mijn bedrijf, kaart ik deze issues zo toegankelijk mogelijk aan, zowel in het Nederlands als in het Engels. Op een rustige manier, en zonder met het vingertje te wijzen, leg ik uit waar pijnpunten liggen. Ik hoop daarmee zaadjes te kunnen planten bij mensen zodat zij meer begrip krijgen voor mensen buiten hun eigen bubbel.

Wat is je visie/missie voor de toekomst?

Mijn visie is om mijn bedrijf verder uit te breiden, ik had het er al even over: video’s, een eigen website met artikelen, een webshop, misschien wel een podcast. Wanneer het leven weer een beetje normaal is, wil ik graag bijeenkomsten, lezingen en andere evenementen organiseren. Om wat ik online doe, ook offline aan te bieden. Het leukste aan wat ik doe, is dat ik alle kanten op kan – en wil!

Mijn missie is en blijft het educaten van mensen over maatschappelijke thema’s, in welke vorm dan ook.

Welke hobbels lagen er op jouw weg?

Discipline is voor mij altijd een dingetje geweest. Ik vind het moeilijk om consequent iets vol te houden. Echter heb ik wel gemerkt dat omdat ik wat ik doe zó leuk vind, het makkelijker is om vol te houden. Wel moet ik mijzelf soms een schop onder mijn hol geven, maar dat hoort er ook bij.

Een ander obstakel vind ik toch wel dat het spannend is om online zoveel van jezelf te delen. Ik doe het heel graag, maar ik deel soms best persoonlijke dingen. Dit doe ik voornamelijk zodat anderen weten dat zij in hun ervaring niet alleen zijn. Als ik moet vertellen over een nare ervaring die ik heb meegemaakt en dat geeft al 1 ander persoon een gevoel van erkenning, dan deel ik dat graag. Toch blijft het soms spannend om jezelf zo op internet te zetten. Je groeit in het leven en je denkbeelden groeien met je mee, maar alles blijft wel online staan, ook al ben ik het misschien over 2 jaar niet meer eens met waar ik nu over schrijf. Ik merk dat ik hier soms best anxious over kan zijn en bang ben dat ik iets verkeerds zeg of doe. Maar ik ben van mening dat ik mij hierdoor niet moet laten stoppen, want als je in angst leeft.. dan kan je niks meer.

Wat voor advies/tips kan je andere vrouwen geven die ook willen ondernemen?

Doe het! Vind iets waar jij écht blij van wordt. Als je iets leuk vindt, is het namelijk veel makkelijker om vol te houden. Plezier is het allerbelangrijkste. O, en doe het voor jezelf en alleen voor jezelf. Omring jezelf alleen maar met mensen die achter jou staan en luister vooral niet naar wat anderen ergens van vinden. You do you!

Bedrijf:  FMNST
Branche:  Online activism + online retail + events
Email:  fmnstplatform@hotmail.com
Instagram:  FMNSTplatform

Meer interviews lezen?

Powervrouwen by ConnectHer: Elja Abdullaeva – Founder ConnectHer

Powervrouwen by ConnectHer: Sanne IJben – Arbeidspsycholoog en Leiderschapscoach

Powervrouwen by ConnectHer: Sharmila Vooren – Make-up Artist – Webdesigner & Content Creator

Tags:

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account