fbpx

Wie het hardst schreeuwt, krijgt het eerst betaald.

Humor sleept je overal doorheen.

Wie is Karin Katoen?

Ik ben een samenwonende vrouw van 47 jaar. Ik woon in Drenthe. Ik wandel en lees graag en hou van gezelligheid.

Je bent eigenaar van incassobureau Insaldo, kun je iets meer vertellen over je werkzaamheden?

Mijn werkzaamheden bestaan uit het incasseren van onbetaalde rekeningen van bedrijven maar ook de particuliere vorderingen behandel ik.

Daarnaast verzorg ik het debiteurenbeheer voor verschillende bedrijven. Van factureren tot herinneren, nabellen en regelingen treffen, alles om de betaling binnen een redelijke termijn binnen te krijgen.

Hoe ziet een werkweek er doorgaans uit?

De week is verdeeld over de verschillende klanten. Ik begin mijn dag altijd met het bijwerken van de mailboxen., Bij sommige klanten bezit ik een eigen mailbox van het bedrijf.  Daarna doe ik een belronde van de incassodossiers en betalingsregelingen. Op maandag begin ik met het debiteurenbeheer van een paar vaste klanten, die dan doorlopen tot vrijdag. Op dinsdag begin ik met de rest van de debiteurenbeheer klanten, die ook de rest van de week doorlopen. Ik rapporteer wekelijks aan mijn klanten welke werkzaamheden zijn verricht en wat de status van hun dossiers zijn. Daarnaast beantwoord ik binnenkomende telefoongesprekken en ben ik sinds kort gestart om mij te profileren op social media. Tevens bezoek ik bestaande en nieuwe klanten.

Hoe ben je op het idee gekomen om voor jezelf te beginnen?

Ik ben voor mezelf begonnen omdat dit bedrijf me eigenlijk min of meer aangeboden werd. In 2008 ben ik begonnen bij In Saldo ter vervanging van 2 dames die met zwangerschapsverlof gingen. De toenmalige eigenaren hebben binnen 9 maanden gevraagd of mijn, inmiddels vennoot, collega Anneke en ik het bedrijf over wilden nemen.

Welke oplossingen bied jij met Insaldo?

In Saldo verzorgt een groot deel van het debiteurenbeheer, dat kan in iedere gewenste vorm. We kunnen factureren, herinneren en aanmanen, bellen maar ook alleen een onderdeel daarvan. De klant bepaalt zelf van welk onderdeel van onze diensten hij gebruik wil maken. De klant is tenslotte koning. Daarnaast verzorgen we het buitengerechtelijke incassotraject voor niet betaalde facturen. Onze klanten hebben de mogelijkheid om online zelf de status van hun dossier in te zien.

Een van de grootste ergernissen bij ondernemers en bedrijven, zijn klanten die niet betalen. Wat denk je dat de oorzaak is van dat klanten niet betalen?

Ik denk dat veel klanten niet kunnen betalen en dan de keuze maken om toch een dienst of product af te nemen en dan wel zien wat er van komt. Zakelijk zien we dat banken soms  adviseren later te betalen om je eigen cashflow hoog te houden. Als meerdere bedrijven dit doen wordt er niemand betaald en moet er uiteindelijk iemand aan het einde van die lijn een krediet afsluiten bij dezelfde bank.

Hoe ga jij zelf om met niet betalende klanten?

Niet betalende klanten heb ik tot op heden niet gehad. De incassogelden komen in 99% van de gevallen op onze derdengeldenrekening waarna wij het opdrachtgeversdeel afdragen en ons eigen aandeel dus meteen verrekenen. Debiteurenbeheer klanten betalen altijd keurig hun facturen van onze aangeboden diensten.

Wat raad je aan als een klant weigert te betalen, zelfs na meerdere brieven?

Ik zou het uit handen geven. Je eigen geld proberen te incasseren is lastig gezien de emotionele lading  en het is uiteindelijk een zakelijk verhaal. Bij particuliere klanten moet je een WIK brief versturen, de Wet Incasso Kosten brief, waarin de klant 15 dagen de tijd krijgt om alsnog te betalen en jij aangeeft wat de eventuele incassokosten zijn die erbij komen als het uit handen wordt gegeven. Deze brief vind je op onze site www.insaldo.nl/actueel “voorbeeldbrief laatste aanmaning”. De brief is te downloaden als Word-bestand en kan naar wens worden aangepast. Onder diensten kun je de incassokosten berekenen door het invoeren van het factuurbedrag. Daarna krijg je het incassobedrag voorgerekend.

Wat raad jij andere vrouwen aan om op te letten, om zo te voorkomen dat klanten niet betalen?

Werk met opdrachtbevestigingen, zet gemaakte afspraken duidelijk op papier en wacht niet te lang op je geld. 30 dagen is een normale termijn, spreek jij 45 dagen af, prima maar accepteer dan geen 60 dagen. Jij moet je facturen ook betalen!

Welke andere tips wil jij andere vrouwelijke professionals nog meegeven?

Weet wat je waard bent. Laat je niet afschepen als iemand je niet op tijd betaald. Jij gaat toch ook met respect met anderen om? Iemand niet op tijd betalen is een teken van geen respect.

Waarom heb jij gekozen voor ConnectHer?

Ik ben benieuwd hoe andere vrouwen hun werk doen, hoe zij omgaan met alles wat er bij het ondernemerschap komt kijken en ik hoop dingen te leren waar ik minder goed in ben of te weinig energie in steek. (Social media, netwerken maar ook het uitbreiden van mijn werkzaamheden)

Bedrijf: InSaldo  
E-mail: karin@insaldo.nl
Instagram: in.saldo

In verband met discretie en veiligheid in het beroepsveld van Karin hebben wij in overleg met haar ervoor gekozen om geen foto van haar in het openbaar te plaatsen

Lees meer interviews: 

Powervrouwen by ConnectHer: Aika Abdullaeva – Co-founder Zaan Juristen

Powervrouwen by ConnectHer: Josine van der Brug – Founder TACT Legal

Powervrouwen by ConnectHer: Elja Abdullaeva – Founder ConnectHer


Connecther in de Media: Lees hier artikelen en interviews over Connecther en Founder Elja Abdullaeva


Tags:

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account