fbpx

“Do more of what makes you happy”

Ik heb een tijdje gehad dat ik niet helemaal happy was met mijn werk (en dan vooral de omgeving, maar niet per se het werk zelf). Toen ben ik mijn bedrijf begonnen en sindsdien wil ik me echt focussen op de dingen waar ik energie van krijg.

Wie is Joyce Bastiaans?

Joyce Bastiaans ben ik en ik ben mijn bedrijf. Ik ben een gepassioneerde freelance contentmarketeer voor ondernemers met een winkel en/of webshop. Ik help hen met hun contentstrategie en contentmarketing, zodat zij kunnen blijven doen waar hun passie ligt.

Wat doe je voor werk?

Mijn werk is gericht op contentmarketing. Door middel van het inzetten van de juiste content en via de juiste kanalen kunnen webshop/winkeleigenaren hun ideale klant bereiken. Ik kan samen met deze ondernemers een uitgebreide contentstrategie maken, zodat ze een plan hebben waarmee ze aan de slag kunnen. Daarnaast kan ik ook taken uit handen nemen, denk aan het beheren van social media, het schrijven van (SEO) blogs en websiteteksten, het ontwerpen van flyers en e-mailmarketing.

Wat heb je gedaan voordat je ondernemer werd en hoe ben je op het idee gekomen van je onderneming?

Ik ben na mijn studie begonnen als online marketeer voor een webbureau. Daar lag de focus van mijn werk ook heel erg op social media en content creatie in de vorm van SEO-websiteteksten en blogs. Dat vond ik heel erg leuk om te doen, maar ik zat daar niet helemaal op mijn plek en miste voor mijn gevoel iets. Ik werkte parttime, dus toen besloot ik om mezelf in te schrijven bij de KvK als freelance content creator, zodat ik op die ene dag dat ik vrij was datgene kon doen wat ik voor mijn gevoel miste. Bovendien hielp ik mijn moeder al jaren met blogs en e-mailmarketing voor haar webshop en dat vond ik heel erg leuk om te doen.

Kort daarna switchte ik van baan en ging ik parttime aan het werk als contentmarketeer voor een parfummerk. Daar heb ik echt in iets meer dan een halfjaar de fijne kneepjes van contentmarketing nóg beter geleerd en heb ik er echt een passie voor gekregen. Dat was bovendien voor een merk met een webshop en winkels, waardoor ik wist dat ik mijn focus daarop wilde gaan leggen. Helaas was daar corona en ging het bedrijf failliet. Maar ik was ontzettend veel kennis en ervaring rijker; en dus inzicht in waar ik me écht op wilde richten met mijn onderneming.

Dus dat was het moment dat ik besloot om me hierop te gaan focussen en vol voor mijn bedrijf te gaan.

Wat is het probleem dat je oplost met jouw bedrijf of aanbod?

Webshop- en winkeleigenaren hebben vaak moeite met zichzelf zichtbaar maken op bijvoorbeeld social media en door middel van blogs. Dat komt omdat ze meestal niet de juiste kennis in huis hebben, bijvoorbeeld van hun ideale klant, de kanalen waarop ze aanwezig moeten zijn en over de inhoud van de kanalen zelf. Bovendien hebben ze, als het eenmaal (een beetje) begint te lopen, weinig tot geen tijd om óók nog zichtbaar te zijn; laat staan op meer kanalen dan alleen social media. Terwijl dat zó belangrijk is voor de groei van de shop. Daar help ik bij: ik zorg dat ze met de juiste strategie aan de slag gaan of kan ze ondersteunen met hun zichtbaarheid door bijvoorbeeld het social media beheer of het schrijven van (SEO) blogs uit handen te nemen.

Wat is je visie/missie voor de toekomst?

Nu vind ik het nog heel erg leuk om zelf content te maken en winkeliers daarmee te ondersteunen. Uiteindelijk is mijn visie/missie om nog meer ondernemers te kunnen helpen, door meer een coachende rol aan te nemen. Hen op weg helpen om zélf aan de slag te gaan, bijvoorbeeld door online cursussen en 1-op-1-begeleiding. Want contentmarketing is juist superleuk om zelf te doen!

Welke hobbels lagen er op jouw weg?

Financieel vind ik het heel spannend. Ik heb nu nog een buffer van mijn WW-uitkering, maar die valt binnenkort weg. Ik wil dan wel nog genoeg kunnen blijven verdienen, dus dat betekent dat ik genoeg opdrachten moet hebben. Daar word ik dan soms ineens heel onzeker van, dan ga ik twijfelen aan mezelf of mezelf vergelijken met anderen. Maar dat is zo slecht om te doen. Ik denk dus dat onzekerheid over financiën de grootste hobbel is.

Wat voor advies/tips kan je andere vrouwen geven die ook willen ondernemen?

Ten eerste: als je het écht wil, ga ervoor! Je moet bovendien 1000% geloven in jezelf en in je expertise. Staan voor wie je bent en zichtbaar durven zijn. En vooral: doe wat je leuk vindt, want dan zal het nooit als werken aanvoelen!

Bedrijf:  Joyce Bastiaans – Content creator
Branche:  Contentmarketing voor webshops en winkels
Email:  contact@joycebastiaans.nl
Website :  www.joycebastiaans.nl 
Instagram: joycebastiaans.nl

Tags:

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account