fbpx

“Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg.”

Wie is Janine van Vliet?

Ik ben 39 , getrouwd en moeder van een tweeling van 7 jaar. Ik ben gek op alles wat met eten te maken heeft en een financiële feministe. Die combinatie heeft gezorgd voor de naam van mijn bedrijf: koken met cijfers.

Wat doe je voor werk?

Ik ben financieel ondernemingscoach en ik begeleid ondernemers in hun reis van geld verdienen naar een gezonde groei in hun bedrijf. Van financiële stress naar financiële rust.

Wat heb je gedaan voordat je ondernemer werd en hoe ben je op het idee gekomen van je onderneming?

Ik was in loondienst als controller bij een grote franchise organisatie. Hier begeleidde ik ook ondernemers om te zorgen dat ze financieel gezonder zouden gaan worden. Ik kwam in aanraking met de methode Profit First. Dit is een methode die is overgewaaid uit Amerika en die ondernemers helpt op een eenvoudige manier hun financiën te managen.

Ik ben de opleiding gaan doen en sinds 2019 gecertificeerd Profit First Professional. Sindsdien implementeer ik deze methode bij ondernemers. In loondienst kon ik mij hier maar beperkt mee bezig houden. En daarom ben ik gestart als ondernemer.

Wat is het probleem dat je oplost met jouw bedrijf of aanbod?

Ik los de financiële stress in het hoofd van de ondernemer op. De stress die de hele dag doorgaat: Hoe betaal ik mijn rekeningen, hoe zorg ik dat ik genoeg geld over houd, hoe betaal ik mijn salaris etc.

Wat is je visie/missie voor de toekomst?

Het is mijn missie om zo veel mogelijk ondernemers te helpen genoeg geld te leren verdienen om zichzelf een fatsoenlijk salaris te kunnen geven. Maar ook door genoeg buffers op te bouwen om tegenslagen (zoals bijvoorbeeld Corona) aan te kunnen.

Welke hobbels lagen er op jouw weg?

Een burn-out deed mij inzien dat ik op een andere manier moest gaan leven. Dat ik mijn beheer over mijn eigen agenda moest terugkrijgen, maar ook grenzen moest gaan stellen. En vaker NEE moet zeggen. Iets wat tot op de dag van vandaag een grote uitdaging is.

Wat voor advies/tips kan je andere vrouwen geven die ook willen ondernemen?

Zorg dat je financieel onafhankelijk bent. Of dit nu van een partner is, je ouders of de overheid.

Waarom heb jij gekozen voor ConnectHer?

Ik geloof dat wij vrouwen het zelf voor elkaar kunnen krijgen om onze positionering op de arbeidsmarkt te verbeteren. Daar hebben wij geen quotum van de overheid voor nodig. Een initiatief als ConnectHer draagt bij aan deze positionering.

Laten we ervoor zorgen dat de volgende generatie vrouwen het weer makkelijker heeft!

Bedrijf:  Koken met Cijfers
Branche:  Financieel
Email:  info@kokenmetcijfers.nl
Website: www.kokenmetcijfers.nl
Instagram: @kokenmetcijfers

Meer lezen?

Powervrouwen by ConnectHer: Elja Abdullaeva – Founder ConnectHer

Powervrouwen by ConnectHer: Rian van Holsteijn – Founder Isi Day Support

Powervrouwen by ConnectHer: Gonja van Hardeveld – Sales Manager Biotech BNL

 

Tags:
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account