fbpx

“Don’t settle for less than you are worth.”

Wie is Gonja van Hardeveld?

Ik ben  een commerciële people manager die werkzaam is bij een groot beursgenoteerd medisch technologiebedrijf. Al vanaf mijn zeventiende ben ik werkzaam in de sales waarbij mijn talent al vroeg werd gezien en ik in 3 jaar promoveerde tot sales manager. Mijn grootste passie is om de talenten waarmee ik werk te laten excelleren in hun werk.

Wat voor een werk doe je?

Ik ben een sales manager die de verantwoordelijkheid heeft voor een team van accountmanagers verdeeld over de Benelux en de Nordics. Het team waarin in werk is gesegmenteerd en wij hebben de verantwoordelijkheid voor alle biotechnologie bedrijven die een laboratorium hebben. Het bedrijf waarvoor ik werk is naast medisch technologie bedrijf ook distributeur voor alle toonaangevende laboratorium leveranciers. Hierbij richten wij ons op de verkoop, service en ondersteuning van een portefeuille van 2.5 miljoen producten van 9.000 leveranciers. Je kunt ons het beste vergelijken als de bol.com voor de laboratorium wereld.

Hoe ziet de invulling van mijn functie eruit?

Als manager ben ik een spin in het web. Ik heb de verantwoordelijkheid om met alle leveranciers en interne afdelingen samen te werken en om hierin de juiste informatie te verzamelen en te vertalen naar mijn team. Ik zit wekelijks samen met directie, corporate accounts, marketing, analisten, klantenservice en mijn team. De focus ligt voornamelijk op mee gaan met de snel groeiende markt van de biotech en om hierin niet de klant uit het oog te verliezen. Om de uitdagende targets te halen is het essentieel om een goede markt penetratie te hebben en flexibel genoeg te kunnen zijn om hierin het team te kunnen sturen.

Hoe ben je bij je huidige werkgever terecht gekomen?

Na mijn studie Celbiologie en Immunologie aan de Wageningen Universiteit deed ik een PhD in Allergie. Een laboratorium functie of een functie als onderzoeker had mijn interesse, maar bleek niet de juiste plek te zijn. Ik besloot mijn voorgaande functies als sales manager in de call center wereld en de wetenschap te combineren in een commerciële rol met een wetenschappelijke invulling. Ik focus hierbij op de intrinsieke motivatie van teamleden, collegae en klanten. Door het investeren in een relatie kun je op meerdere manieren van waarde zijn, zolang het wel een balans blijft tussen geven en nemen. Hierin is het belangrijk dat je duidelijk bent in wat je wilt en waar je naar toe gaat. Communicatie is essentieel.

Welke gebeurtenissen/ervaringen hebben je gevormd als person en in hoeverre heeft dit invloed gehad op je professionele carrière?

Inmiddels heb ik voor meerdere internationale bedrijven gewerkt maar de reis ernaar toe was niet gemakkelijk. Ik werd als talent aangemerkt maar werd tegelijkertijd niet serieus genomen door mijn leeftijd. Veel mensen van de generatie boven mij geloven nog dat je een bepaalde positie pas kunt bekleden op het moment dat je jarenlang geduld hebt en dan vanzelf gepromoot wordt. Ze kijken naar de horizontale en korte termijn resultaten en niet naar je potentieel of naar je persoonlijke ontwikkeling. Door de verschillende talentenprogramma’s leerde ik veel, maar kreeg geen kansen. Zelfs een Harvard business studie gaf geen doorslag. Hierdoor werd ik gedwongen ergens anders te kijken en op zoek te gaan naar een bedrijfscultuur en directie die wel haar potentie zag. Ik heb er jaren over gedaan om de perfecte werkgever voor mij te vinden. Ik hoop dat door een platform als ConnectHer dit voor anderen aanzienlijk verminderd wordt.

Hoe kunnen wij er samen voor zorgen dat vrouwen een betere positie op de arbeidsmarkt gaan krijgen?

Ook de medische technologie bedrijven hebben te maken met een ongelijke verdeling tussen mannen en vrouwen. Voor ik begon werd ik nog voor mijn startdatum opgebeld door mijn nieuwe mannelijke collegae die allemaal blij waren met de toevoeging van een vrouw. Ook kwam ik terecht in een jongere cultuur dan ik gewend was en werd er duidelijk gemaakt dat het de bedoeling was dat ik doorgroeide. Een dergelijke omgeving die je stimuleert gun ik iedereen. Daarom ben ik verbonden met ConnectHer. Dit platform is bij uitstek geschikt voor talent en ontwikkeling. 

Ik hoop dan ook dat ik van betekenis kan zijn in de carrière ontwikkeling van mensen in mijn omgeving. Of dat nu mijn teamleden, vrienden, collegae of onbekenden zijn. Iedereen verdient het om de tools te hebben en om de steun in hun netwerk en omgeving te krijgen om beter te worden dan ze gisteren waren. Door alle kennis en talenten binnen deze community te bundelen kunnen we voor wonderen zorgen.

Binnen ConnectHer ben ik bekend als lid van het eerste uur. Leden kunnen altijd bij mij terecht voor een gesprek. Want waar zouden we zijn zonder de steun van andere talentvolle vrouwen? Voor en door elkaar!

Heb je vragen? Of wil je advies vragen aan Gonja?
Neem contact op met Gonja op  Connecther.

Lees meer interviews 

Powervrouwen by ConnectHer: Felice Unij – Content Creator

Powervrouwen by ConnectHer: Sanne IJben – Arbeidspsycholoog en Leiderschapscoach

Powervrouwen by ConnectHer: Shekila Ramautar – Personal Branding voor coaches

Tags:

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account