fbpx

“Niets stopt degene die iets wil bereiken. Elk obstakel is simpelweg een manier om zijn of haar wilskracht te ontwikkelen. Het versterkt zijn of haar vermogen om iets te bereiken.” Eric Butterworth

 

Mijn motto is: verliezers hebben een excuus en winnaars een plan! Via dit plan (motto) werk ik samen met mijn team om elke dag nog beter te worden. Hierin is eenieder binnen ons team belangrijk en alleen samen kunnen we dit bereiken! 

 

Wie is Froukje IJben? 

In een paar woorden samengevat ben ik nieuwsgierig, nuchter en helemaal mezelf. 40 jaar geleden ben ik geboren in Rotterdam en opgegroeid in Bleiswijk. Nu woon ik samen in Brielle met partner, en binnenkort een klein meisje opkomst! 

 

Wat doe je voor werk?

Bij VodafoneZiggo ben ik werkzaam als leidinggevende van een Sales chat afdeling. 

 

Hoe ziet de invulling van je functie eruit?

Het grootste deel van de functie gaat uit naar de coaching en begeleiding/ontwikkeling van onze medewerkers. Daarnaast ben je in staat om middels helicopterview te anticiperen op lange termijn doelstellingen; Een gestructureerde manier van werken; Weet wat een medewerker triggert; De taal van commerciële medewerkers beheerst; Een positieve manier van leidinggeven hanteert. Je toont leiderschap en deelt jouw kennis om zo een prettige sfeer op de werkvloer te creëren en te behouden; Afgesproken targets op KPI’s te behalen; Te zorgen dat elk klantcontact perfect wordt afgehandeld; De kennis en vaardigheden van de medewerkers optimaal te benutten; Verzuim en verloop van medewerkers te reduceren. 

 

Hoe ben je bij je huidige werkgever terecht gekomen? 

Via mijn netwerk werd ik attent gemaakt op deze functie. Ik werkte hiervoor bij T-Mobile als leidinggevende. Vanwege een reorganisatie kon ik hier niet blijven werken. 

 

Welke gebeurtenissen/ervaringen hebben je gevormd als persoon, en in hoeverre heeft dit invloed gehad op je professionele carrière?

Dat mijn moeder ziek werd en uiteindelijk overleed. Zij heeft laten zien dat je met positief denken heel veel kan bereiken en gaf ons al ver voor die tijd het boek van de Secret. Naast positief denken heb ik geleerd dat je elke dag moet zorgen dat je geniet en kan ik ook van hele kleine dingen genieten! 

 

Hoe kunnen wij er samen voor zorgen dat vrouwen een betere positie op de arbeidsmarkt gaan krijgen?

Wij moeten ons netwerk veel meer als strategisch instrument gaan gebruiken. 

 

Welke tips zou je andere professionele vrouwen mee willen geven?

We zijn van nature minder geneigd om heel hard te roepen dat wij ergens goed in zijn. Mannen kunnen en doen dat veel beter. We zijn veel te bescheiden. Het wordt steeds belangrijker om jezelf onderscheidend op de kaart te zetten. Dus dat vraagt naar een duidelijk online profiel. Jouw online personal brand is vaak de eerste indruk die mensen van je krijgen. Gelukkig kan je gemakkelijk laten zien wat je in huis hebt en wat jouw persoonlijke waarden, talenten, kennis en ervaring zijn. Het gaat hier dan vooral om het vinden van je passie en drijfveren en laat je op basis daarvan zien wat jouw waarde is voor anderen.  

Heb je vragen aan Froukje? Neem dan contact met haar op via haar Connecther profiel
Connecther – Froukje Ijben

Instagram: Froukje Ijben

Lees meer interviews 

Powervrouwen by ConnectHer: Elja Abdullaeva – Founder ConnectHer 

Powervrouwen by ConnectHer: Aletta Makken – Raadslid Groenlinks & Founder Internationale-vrouwendag.nl

Powervrouwen by ConnectHer: Gonja van Hardeveld – Sales Manager Biotech BNL

Lees over Connecther in de media: Connecther.eu in de Media

Tags:

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account