fbpx

“We need to reshape our own perception of how we view ourselves. We have to step up as women and take the lead.”– Beyoncé

Wie is Elja Abdullaeva?

Als 10-jarig meisje vluchtte zij met haar gezin van Azerbeidzjan naar Nederland. Het kostte haar niet veel tijd om de taal eigen te maken en na twee jaar kreeg zij het advies om mavo te volgen. Vervolgens stroomde ze door naar het hbo en schreef zij zich in voor het leraarschap: tweedegraads docent Engels. Maar de taal laat zich het beste leren in het land van herkomst. Na haar hbo vertrok ze voor drie jaar naar Engeland om Marketing & HR Management te studeren. In 2015 studeerde ze daar cum laude af.  Weer terug in Nederland richtte ze zich op recruitment en business development.  Inmiddels is Elja 33 jaar en woont in Den Haag.     

Waar werk je momenteel aan?

Als Founder van ConnectHer ben ik inmiddels 3 jaar bezig met de ontwikkeling van het platform. Het idee is al eerder ontstaan, maar sindsdien zet ik mij in om het platform echt te realiseren. Eerst parttime, om de eerste opzet vanuit mijn inkomen te kunnen bekostigen.  Vervolgens ben ik all in gegaan. Sinds januari 2020 heb ik alles opzij gezet om ConnectHer de volledige aandacht te geven die het verdient. Al mijn energie gaat sindsdien naar het platform. Je kunt grote plannen hebben, maar de duivel zit in de details. Ik besefte dat als ik het ConnectHer gun om gezien te worden, dat er niets anders op de agenda mag afleiden. 

Hoe ben je op het idee gekomen van ConnectHer?

In 2015 ben ik gestart in de recruitment branche. Ik sprak met executives van de grotere Nederlandse organisaties en multinationals die hier voet aan land hadden gezet. Al snel ging er een hele wereld voor mij open. Ik had wel gehoord dat IT de toekomst heeft, maar pas in gesprek met de grote werkgevers besefte ik welke impact de sector heeft. Deze bepaalde door de vraag niet alleen de invulling van functies, maar ook het hele leertraject dat eraan vooraf gaat tot aan de maakbaarheid van je eigen carrière.  De combinatie van mijn onwetendheid en de vraag naar vrouwen in de IT heeft bij mij het zaadje geplant voor ConnectHer.

Waarom specifiek voor vrouwen?

Het leek alsof iemand plotseling het licht bij mij aandeed. Als ik terugkeek op mijn carrièrepad, dan kon ik geen één vrouwelijke rolmodel benoemen die mij had bijgestaan. In combinatie met de schreeuwende vraag naar vrouwen in de IT zag ik het verband en de mogelijkheid. Dit was het nulpunt waar ik onbewust naar op zoek was. De wereld zit daadwerkelijk te wachten op ons. Ik weet zeker dat ik andere beslissingen had gemaakt als wist wat er in de IT allemaal mogelijk was. Helemaal als een vrouw mij dit had laten inzien. De maakbaarheid trekt mij aan. Zowel op het gebied van carrière als emancipatie, al spreek ik liever van empowerment.    

Met ConnectHer wil ik rolmodellen zichtbaar en toegankelijk maken voor alle vrouwen. Eén van de doelen van ConnectHer is het creëren van online zichtbaarheid van rolmodellen. Meisjes moeten de gelegenheid geboden worden om iemand aan te spreken, liefst vóórdat ze een beroepskeuze maken. Ze moeten weten in welke voetsporen ze kunnen treden, geïnformeerd en gemotiveerd raken. Wat je niet weet kun je immers ook niet kiezen. Ik ben ervan overtuigd dat onze vrouwelijke rolmodellen een enorme verandering teweeg zullen brengen in de studiekeuzes van toekomstige carrière vrouwen. Ik heb vele dingen ondernomen en heb die ook afgemaakt. Toch bespaar ik een ander liever die weg door ze een goede start te bieden. 

Wat is het probleem dat je oplost met jouw bedrijf of aanbod?

Het online aanbod op het gebied van carrière en ondernemerschap is enorm. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Zowel on en offline zijn ontelbare communities en groepen die gericht zijn op het aanbieden van hun eigen verhaal. En daar zit precies de crux. Het is alleen maar zenden. En als je goed luistert, dan draait het voornamelijk om zenden van een boodschap om een product of dienst aan te bieden. Bij ConnectHer draait het om de eindgebruiker. De vrouw die zich inschrijft op het platform om wijzer te worden; om zich te oriënteren, te leren, ervaringen te delen en beter te worden. Velen vergeten dat een eindgebruiker ook een product is: een asset in de ogen van een corporate. ConnectHer stelt je in staat om aan je waarde en prijs te werken. Zowel op persoonlijk als professioneel vlak.   

ConnectHer biedt een lifetime gratis community platform aan voor alle professionele vrouwen, van starters tot senior. Een all-in-one community platform, waarin alle tools beschikbaar worden gesteld door vrouwen voor vrouwen:

  • Netwerken
  • Deel of vind kennis, inspiratie en motivatie
  • Creëer zakelijke kansen
  • Carrière kansen
  • Persoonlijke groei
  • en meer

Hoe zie jij de toekomst voor je?

Als je vraagt naar mijn missie, dan is het die om vrouwelijke kennis, ambitie en inspiratie te verenigen. ConnectHer biedt een all-in-one online platform waar iedere vrouw terecht kan. Wij bieden de juiste loopbaan- of ontwikkelingstools voor elke professionele fase van haar leven. Hierdoor stellen wij meisjes en ambitieuze vrouwen in staat om hun eigen toekomst te bepalen. De vraag is dus eigenlijk niet hoe ik mijn toekomst voor me zie, maar hoe wij die samen zien. We kunnen allebei afzonderlijk dromen van onze toekomst. Zolang wij deze niet met elkaar delen, kunnen wij elkaar niet steunen of faciliteren. ConnectHer brengt ons in contact met elkaar. De naam zegt het al.   

ConnectHer streeft naar diversiteit en gelijkwaardigheid op de arbeidsmarkt. Om dit te realiseren gaan we eerst uit van de eigen kracht. Als community maken we elkaar sterker. Hoe groter ons platform wordt, hoe meer impact wij kunnen maken. We verbeteren de arbeidsmarkt door deze te vullen met powervrouwen zoals jij.

Hoe denk je van impact te zijn op de arbeidsmarkt?

Het platform is erop gericht om een eigen ecosysteem voor de professionele vrouw te creëren. Ik geloof dat het essentieel is om de huidige verhoudingen op de arbeidsmarkt te kunnen laten kantelen. Elke vrouw dient op een eerlijke en veilige manier vrijelijk toegang te krijgen tot mogelijkheden, middelen en markten. Alleen dan ontstaat een gelijkwaardige en evenwichtige situatie op de arbeidsmarkt. Een situatie die de vrouw in staat stelt geheel autonoom haar leven en regie in eigen hand te nemen.      

Wat voor advies/tips kan je andere vrouwen geven die ook willen ondernemen?

Meld je aan op ConnectHer uiteraard. Dat als eerste. Volg een vrouwelijke rolmodel en word er misschien wel zelf een. Dat brengt mij op het volgende: 

Geloof in jezelf en in je eigen visie. Pas als jij er volledig in gelooft zal de rest volgen.

The people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.”
– Steve Jobs

Tot slot wil ik zeggen dat ik op jonge leeftijd heb ik weinig tot geen vrouwelijke rolmodellen om mij heen gehad. Dat is jammer, maar met veel vallen en opstaan is het mij gelukt om naar vrouwen uit te reiken. Professionals waarmee ik dezelfde visie deel. Ik vind dat bemoedigend en inspirerend. LinkedIn heeft Reid Hoffman als oprichter en Facebook Mark Zuckerberg. Als je ziet wat zij voor elkaar hebben gekregen, stel je dan eens voor wat wij samen kunnen doen.

Maak samen met ons het verschil!

ConnectHer: “Empowered women, empower women.”

Lees meer interviews 

Powervrouwen by ConnectHer: Felice Unij – Content Creator

Powervrouwen by ConnectHer: Sanne IJben – Arbeidspsycholoog en Leiderschapscoach

Powervrouwen by ConnectHer: Shekila Ramautar – Personal Branding voor coaches

Tags:

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account