fbpx

“Deel en vier je successen!”

Het is belangrijk dat je omgeving ziet wat voor goeds je doet. Heb je een mooie nieuwe klant? Deel het. Is jouw artikel opgepakt door een landelijks nieuwsblad? Deel het. Effectief delen verbindt en laat zien wat jij in petto hebt. Hetzelfde geldt voor het vieren van successen. Vaak behalen we een mooi resultaat en gaan we daarna snel weer door. Het is goed om stil te staan bij (tussentijdse) successen. Je mag trots zijn op wat je hebt bereikt.

Wie is Diana Mensinga?     

 Ik ben 31 jaar en kom oorspronkelijk uit Groningen. Samen met mijn vriend woon ik sinds 2015 in Leiden. Ik ben gek op mode, reizen, lezen, lekker eten en mooie wijnen (met vrienden). Verder ben ik vaak op het strand te vinden voor een wandeling, zonuren of een drankje met de voeten in het zand. Mensen omschrijven mij als enthousiast, extrovert, gedreven en recht door zee.

Ik heb Nederlands Recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit te Groningen en rondde zowel een privaatrechtelijke als een strafrechtelijke en criminologische master af. Na mijn afstuderen ben ik mijn advocatuurlijke carrière begonnen bij een advocatenkantoor in Rotterdam. Sinds 2017 ben ik werkzaam bij Westland Partners Advocaten. Sinds maart 2021 ben ik ook als partner aan Westland Partners Advocaten verbonden. Wij zijn gevestigd in Naaldwijk (Westland) en in Rotterdam.

Je bent advocaat en partner bij een advocatenkantoor. Kun je meer vertellen over wat je functie inhoudt?                    

 Ik ben gespecialiseerd in het vennootschaps- en ondernemingsrecht. Ik adviseer en procedeer met name op het gebied van (mogelijke) geschillen tussen de organen binnen een vennootschap en bestuurdersaansprakelijkheid. Daarnaast adviseer ik partijen die worden geconfronteerd met ondernemingen die in financieel zwaar weer verkeren.

Als advocaat sta ik niet alleen náást, maar vooral vóór de cliënt. De werkzaamheden die ik daarbij uitvoer, zijn het geven van advies, het opstellen van juridische documenten, het voeren van onderhandelingen en gerechtelijke procedures. Naast deze werkzaamheden bestaat mijn werkweek uit het acquireren van nieuwe cliënten, het bezoeken van (online) netwerkevenementen, het voeren van interne overleggen over allerlei uiteenlopende zaken die binnen kantoor spelen en het periodiek volgen van cursussen en opleidingen. Daarnaast begeleid ik binnen ons kantoor beginnende advocaten.

Hoe ziet een werkweek er doorgaans uit voor jou?       

Dat verschilt. Ik probeer een aantal vaste dagdelen te plannen waarin ik werk aan dossiers. De overige dagen worden gevuld met de activiteiten die ik hiervoor noemde. Soms komt er een spoedeisende kwestie zoals een kort geding tussendoor waarvoor je je bureau letterlijk en figuurlijk moet leegmaken. De week ziet er dan ineens heel anders uit. Saai is het nooit😉.

Wat vind je het leukste of meest interessante aan dit beroep en waarom heb je dit beroep gekozen? (Had je een rolmodel?)                         

Ik koos heel bewust voor de advocatuur. Toen ik 12 was, riep ik al dat ik advocaat wilde worden. Ik werd getriggerd door de echtscheiding van mijn ouders. Dat is geen vrolijk verhaal, maar ik zag toen wel dat een goede advocaat en een goede samenwerking tussen advocaten van groot belang kan zijn bij de oplossing van juridische problematiek. Ik dacht: dat wil ik ook.

De advocatuur is veel meer dan het tikken van brieven met verwijzingen naar artikel huppelepup en ellenlang procederen over schade en aansprakelijkheid. Je hebt te maken met ondernemingen die draaiende moeten blijven en mensen die verder moeten met hun leven. Als vanzelfsprekend moet de cliënt worden geadviseerd over zijn juridische positie, maar je moet ook achter dat toetsenbord wegkomen en het gesprek aangaan om te bezien of er een oplossing voor handen is. Het beroep vereist dat je verschillende eigenschappen (gebalanceerd) kan inzetten. Dat maakt de advocatuur – en het spel dat je daarbij soms speelt – variërend en uitdagend. Je moet goed kunnen analyseren, maar ook in staat zijn om praktisch te denken en handig te communiceren. Tegelijkertijd moet je snel kunnen schakelen, strategisch kunnen handelen en je spreekwoordelijke mannetje staan.  Een rol die mij op het lijf is geschreven.

Je bent sinds kort partner bij een advocatenkantoor, een prestatie om trots op te zijn op zo’n jonge leeftijd. Hoe heb je dit aangepakt? Hoe heb je je ambitie kenbaar gemaakt?

Ik kom uit een echte ondernemersfamilie. Het ondernemerschap is mij met de paplepel ingegoten. Voor mij was dan ook al vroeg in mijn carrière duidelijk dat ik het ondernemerschap ook ambieerde; mij niet enkel bezighouden met inhoudelijke zaakbehandeling, maar met het hele plaatje. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Daarom heb ik mijn ambities duidelijk en eerlijk uitgesproken tijdens een gesprek, waarop meerdere gesprekken volgden die hebben geleid tot waar we nu staan. 

De wereld van advocatuur, vooral op managementniveau, wordt nog steeds gedomineerd door mannen. Wat is volgens jou de grootste belemmering die vrouwen ervaren in de wereld van advocatuur?

Zowel op het niveau van de advocaat medewerkers als de partners is de laatste jaren een duidelijke stijging in het aantal vrouwen zichtbaar. Het aantal vrouwelijke advocaten in leidinggevende functies blijft wel achter. Misschien zijn vrouwen vanwege thuis of andere prioriteiten eerder geneigd die stap niet te zetten. Ook daarvoor geldt dat de tijden veranderen. Denk aan de mogelijkheid tot flexibel (thuis) werken, opvang en een goede verdeling van de huishoudelijke- en zorgtaken tussen man en vrouw. Je moet elkaar steunen en het elkaar gunnen. Natuurlijk kost dat tijd en energie, maar dat is logisch toch?!

Heb je zelf ooit ondervonden dat je anders behandeld werd om je een vrouw bent? Hoe ben je hiermee omgegaan?                     

Als man en vrouw ben je gelijkwaardig, maar niet identiek. Vrouwen en mannen benaderen zaken over het algemeen toch anders. Je kunt die verschillen tussen mannen en vrouwen benadrukken en ertegenaan schoppen. Ik vind het beter om te bezien hoe je hiermee kunt omgaan. Enigszins gechargeerd: Ben je in het gezelschap van (overwegend) mannen? Werp je dan niet op als koffiedame. Ga ook niet als enige notuleren, terwijl de rest achterover gezakt op een stoel koffie zit te slurpen. Zorgzaam en attent zijn heeft hele positieve kanten, maar zet deze eigenschappen slim en professioneel in. Zet jezelf als het kan aan een prominente plaats aan tafel en neem de lead. Zie je? Veel is beeldvorming. Daarop heb je zelf invloed. Laat je ook niet telkens onderbreken tijdens gesprekken. Gebeurt dat wel, zeg dan vriendelijk: ‘’ik maak het even af’’, en praat verder. Van belang is ook dat je elkaar als vrouw steunt. Is jouw vrouwelijke collega wat minder uitgesproken, maar heeft zij wel een goede oplossing voor een probleem? Help haar dan bij de eerstvolgende vergadering: ‘’Jij had toch een goed idee hierover?’’. Help elkaar. Beconcurreer elkaar niet.

Wat voor tips/advies heb je voor vrouwen die ook een carrière ambiëren in de advocatuur?                

Zorg dat je opvalt en kunt onderbouwen waarom je de advocatuur in wilt. Onderscheid je van de rest. Loop tijdens je studie stages, bezoek (open) (meeloop)dagen bij kantoren, word lid van een studievereniging, doe mee aan pleitwedstrijden, heb een juridische bijbaan, spreek een vreemde taal, neem plaats in een relevant bestuur, zet je in voor een goed maatschappelijk doel, ga naar het buitenland, bouw een netwerk op, et cetera. Je kunt niet alles en dat hoeft ook helemaal niet, maar de boodschap is dat het wel helpt als je aan je cv werkt.

En verder: onderscheid je ook in het sollicitatieproces. Ik kom nog te vaak motivatiebrieven en cv’s tegen die weinig onderscheidend zijn. Ook de communicatie is van belang. Ga je out of the blue een brief sturen of bel je eerst de contactpersoon met een goede vraag waarnaar je vervolgens kunt verwijzen? En wat als je een eerste prettige gesprek hebt gehad? Stuur je dan op eigen initiatief een mailtje waarin je dat uitspreekt? 9 van de 10 sollicitanten doen dat niet en wachten af. Een gemiste kans in mijn optiek. Ook omgangsvormen zijn van belang. Ik check altijd of mensen de receptie netjes begroeten en danken voor de koffie. Het zijn de kleine dingen, maar deze kunnen wel veel (niet alles!) zeggen over jou als mens, collega of werknemer.

Wat voor tips/advies kan je andere vrouwen geven m.b.t. carrière en ondernemen?  

Laat je ambities blijken. Wacht niet totdat iemand eens met een goed voorstel komt. Wegdromen achter je laptop heeft weinig zin. Als je de regie wilt houden over je eigen carrière, dan zal je het heft in eigen handen moeten nemen. Actie! Spreek je ambities uit, solliciteer voor die leuke functie, nodig die interessante partij uit voor een kop koffie, et cetera.

Daarnaast: het leven is geven en nemen. Dat geldt ook bij het voeren van onderhandelingen. Natuurlijk wil je jouw positie optimaliseren, maar uiteindelijk zal een onderhandelingsresultaat het gevolg van geven en nemen zijn. Essentieel bij onderhandelen is dat je uitruilt. Geef dus niet zomaar een punt weg zonder dat daar iets tegenover staat. Wil jouw klant korting op de stuksprijs? Daar kunnen we over praten, maar dan komt er wel een minimale afnameverplichting. Dit geldt niet alleen bij omvangrijke onderhandelingen, maar ook tot op zekere hoogte in het dagelijkse (zakelijke) leven. Ben jij een trouwe verwijzer naar een samenwerkingspartner? Top, en wat brengt dit jou? Help jij die ene collega al voor de derde dag op rij uit de brand? Heel attent, maar helpt zij je dan op donderdag met die omvangrijke presentatie? Uitruilen dus.

Niet alles hoeft op een weegschaal. En soms wil je ook gewoon mensen helpen. Laten we dat anno 2021 vooral niet vergeten. Maar als we het hebben over carrière maken en succesvol zijn, dan is wederkerigheid wel één van de sleutelwoorden.

Hoe kunnen wij er samen voor zorgen dat vrouwen een betere positie op de arbeidsmarkt gaan krijgen?

Door samen het gesprek aan te gaan en elkaar over en weer te helpen: hoe zet je jezelf neer in de arbeidsmarkt? Hoe vlieg je onderhandelingen aan? Hoe houd je jezelf staande in moeilijke situaties? Wat ik daarbij heel belangrijk vind, is dat vrouwen meer (financieel) onafhankelijk worden en wij ze samen kunnen helpen op de weg daar naartoe.

Waarom heb jij gekozen voor ConnectHer?

De visie van ConnectHer sluit aan bij mijn visie. Initiatieven als ConnectHer zijn onmisbaar voor de ontwikkeling en het verder onafhankelijk maken van vrouwen. En daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Je bent via ConnectHer ook mentor voor vrouwelijke professionals, waar kunnen (jonge) vrouwen jou voor benaderen als mentor? 

Vrouwen kunnen mij benaderen als mentor voor advies en goede raad over carrièrekansen, onafhankelijkheid, onderhandelen, netwerken, acquisitie, solliciteren en juridisch advies over het oprichten/exploiteren van ondernemingen. 

Heb je vragen voor Diana of wil je haar graag als mentor? 
Stuur Diana gerust een privé bericht via haar ConnectHer profiel: Diana Mensinga

Lees meer interviews: 

Powervrouwen by ConnectHer: Josine van der Brug – Founder TACT Legal

Powervrouwen by ConnectHer: Aika Abdullaeva – Co-founder Zaan Juristen               

Powervrouwen by ConnectHer: Gonja van Hardeveld – Sales Manager Biotech BNL

Tags:

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account