fbpx

“Work like a captain, play like a pirate.” 

Wie is Carina Nieuwenweg?

Ik heb veel verschillende passies, zoals mijn werk, maar ik doe ook graag aan CrossFit en heb sinds kort een hele lieve kat, genaamd Coco. Ik krijg energie van nieuwe ideeën, goede gesprekken en brainstorms. Mijn uiteenlopende interesses zijn ook terug te zien in mijn carrière: Ik werk als onderzoeker aan Wageningen University and Research. Daarnaast ben ik oprichter van Novia Connect – een community voor ondernemers op Discord – en vertegenwoordiger bij Mensa. Ik ben begonnen bij de Belgische Defensie als leerling piloot en maakte later de overstap naar een carriere in de moleculaire levenswetenschappen. Ik hou van uitdagingen en nieuwe dingen uitproberen.

Wat doe je voor werk?

Ik werk als onderzoeker aan Wageningen University and Research. Daarnaast heb ik veel freelance werk gedaan. Toen ik nog studeerde schreef ik als freelance journalist artikelen voor verschillende magazines. Voor de overheid heb ik een aantal multidisciplinaire consultancy opdrachten gedaan en sinds ontmoeten en netwerken, door de komst van COVID steeds meer naar het digitale domein verschuift houd ik me bezig met digitale interactieve events en communities.

Wat heb je gedaan voordat je ondernemer werd en hoe ben je op het idee gekomen van je onderneming?

Voordat COVID ons leven overhoop gooide, organiseerde ik borrels en events voor een grote organisatie. Door COVID moesten we dit noodgedwongen online organiseren. Ik merkte echter dat dit ook voordelen had: er werden meer mensen actief, afstand speelde geen rol meer en voor ik het wist werd de donderdagavond een vaste prik om te netwerken, af te spreken, te brainstormen en nieuwe projecten op te starten. Doordat we gebruik maakten van Discord kon dat ook; met Discord hadden we alles op één plek. Toen besloot ik “dit is zo leuk en er is behoefte aan. Ik ga dit verder uitbouwen!” en zo ontstond Novia Connect.

Wat is het probleem dat je oplost met jouw bedrijf of aanbod?

Met Novia Connect spelen we in op een nieuwe manier van ontmoeten. Digitaal maar met de menselijke maat. We gebruiken het platform Discord waarmee we alles op één plek kunnen aanbieden: van online netwerken en masterclasses tot forums en challenges.

Wat is je visie/missie voor de toekomst?

Novia Connect gaat en staat voor de menselijke verbinding in een digitale maatschappij. We bieden een alles-in-één community voor en door ondernemers, waar alles wat je nodig hebt om jouw eigen potentie te ontdekken en te ontwikkelen binnen handbereik is.

Welke hobbels lagen er op jouw weg?

Tijd. Er zijn zoveel leuke en gave dingen te doen en te bedenken, maar als je dit naast een fulltime job doet moet je prioriteiten stellen.

Wat voor advies/tips kan je andere vrouwen geven die ook willen ondernemen?

Just do it en wees niet bang om hulp te vragen.

Bedrijf:  Novia Connect
Branche:  Community, Netwerken, Events                          
Email:  carina@noviaconnect.com
Website:  noviaconnect.com
Instagram: Novia Connect

Lees meer interviews 

Powervrouwen by ConnectHer: Elja Abdullaeva – Founder ConnectHer 

Powervrouwen by ConnectHer: Aletta Makken – Raadslid Groenlinks & Founder Internationale-vrouwendag.nl

Powervrouwen by ConnectHer: Gonja van Hardeveld – Sales Manager Biotech BNL

Lees over Connecther in de media: Connecther.eu in de Media

Tags:

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account