fbpx

Een ijzersterk LinkedIn-profiel helpt je om gemakkelijk gevonden te worden door werkgevers en opdrachtgevers. Zo komen potentiële werk- of opdrachtgevers je profiel niet alleen tegen op LinkedIn zelf, maar ook wanneer ze je naam opzoeken in Google. Extra belangrijk dus om hier een goede indruk achter te laten. In deze blog lees je hoe je een ijzersterk LinkedIn-profiel maakt.

1. Zorg voor een goede profielfoto

Een goede profielfoto zorgt direct voor de juiste eerste indruk. Zorg daarom dat de profielfoto bij je past, zodat mensen gelijk al een idee krijgen over hoe je bent. Daarnaast kun je op het volgende letten:

  • Zorg dat de foto van goede kwaliteit is (niet wazig, onder- of overbelicht).
  • Kijk recht in de camera.
  • Zorg voor een open en/of vrolijke blik.
  • Zorg dat je gezicht goed zichtbaar is.

2. Vul zelf je kopregel in

Automatisch geeft LinkedIn je functie als kopregel. Toch is het slim om dit handmatig aan te passen. Gebruik je kopregel als korte intro waarin je vertelt wat je doet en voor wie je dat doet. Zorg dat dit een korte, pakkende zin is. Zo maak je werkgevers en opdrachtgevers nieuwsgierig en willen ze doorklikken naar je profiel.

3. Gebruik de samenvatting als introductie

In de samenvatting geef je een introductie van wie je bent, waar je blij van wordt en je vaardigheden/ervaring. De samenvatting is maar een paar zinnen lang. Het is belangrijk dat profielbezoekers direct zien wat je doet, voor wie en waarom.

4. Update je werkervaring & diploma’s

Net als op je CV zet je je werkervaring en diploma’s op je profiel. Betekent dat dat je alle bijbaantjes op je profiel moet zetten? Nee hoor, als een bepaalde tijdelijke baan niet relevant is, dan kun je dat prima weglaten. Ook als je ergens niet door de proeftijd heen bent gekomen of zelf na een maand ontslag hebt genomen, kun je ervoor kiezen om dit niet op je profiel te zetten.

Wil je geen gaten in je profiel? Werk dan met jaartallen in plaats van maanden.

Vergeet niet bij je werkervaring uitleg te geven over wat je taken zijn/waren en wat je allemaal hebt bereikt. Je kunt zelfs media toevoegen naar portfolio-items, casussen of rapportages.

Heb je vrijwilligerswerk gedaan? Dan is het heel goed om dit in je profiel te verwerken. Ook al is het een kort project geweest.

5. Vraag om aanbevelingen & onderschrijvingen

Aanbevelingen staan altijd goed op je profiel. Vraag daarom eens aan oud-collega’s of ze een testimonial over je willen schrijven. Daarnaast kun je ze vragen om je vaardigheden (deze voeg je eerst zelf toe) te onderschrijven. Zo vertellen ze aan je profielbezoekers dat je deze vaardigheden beheerst.

6. Zorg dat je contactgegevens up-to-date zijn

Je wilt natuurlijk dat potentiële werkgevers of opdrachtgevers je kunnen bereiken. Vul daarom goed je contactgegevens in. Denk van tevoren na hoe je wilt dat deze werk- of opdrachtgever je benadert. Word je liever niet telefonisch benaderd? Zorg dan voor een e-mailadres. Bij websites kun je bijvoorbeeld ook een social medium toevoegen. Dan kunnen mensen je ook daar benaderen.

7. Recruiters laten weten dat je beschikbaar bent

Ben je aan het oriënteren naar een nieuwe baan? Dan kun je instellen dat recruiters zien dat je open staat voor een nieuwe uitdagen. Je huidige werkgever ziet dit overigens niet. Dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

8. Gebruik de juiste zoekwoorden

Door de juiste zoekwoorden te gebruiken, kom je op de juiste momenten omhoog in LinkedIn. Daarnaast word je beter gevonden in Google. Denk daarom goed na over op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden. Verwerk dit in je kopregel, samenvatting en werkervaring.

9. Publiceer artikelen op LinkedIn

Je kunt op LinkedIn zelf ook artikelen publiceren. Dit is een goede manier om je expertstatus te laten zien. Daarnaast zorgt het voor extra bereik. Direct op LinkedIn publiceren werkt trouwens beter voor je bereik dan een link naar een blogpost delen.

Heb jij je LinkedIn-profiel al geoptimaliseerd? Deel dan hieronder een link naar jouw profiel als inspiratie voor andere vrouwelijke professionals op ConnectHer!

Blog voor Connecther door Tamara Belt

Tags:

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account