fbpx

Facebook en Instagram hebben uitgebreide advertentiemogelijkheden. Je kunt ontzettend goed mensen bereiken op detailleerde eigenschappen. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn, kun je er ook enorm in verdwalen. In deze blog lees je 10 tips voor adverteren op Facebook en Instagram.

1. Installeer de Facebook-pixel

De eerste stap is de Facebook-pixel installeren op je website. Deze pixel is eigenlijk een stukje code waarmee je je campagnes beter kunt meten. Daarnaast krijg je ook meer advertentiemogelijkheden. Zo kun je mensen benaderen die al eerder op jouw website zijn geweest. Wil je weten hoe je de Facebook-pixel op je website installeert? Lees dan deze blog.

2. Adverteer niet via de promootknop

Op je Facebookpagina staat een promootknop waarmee je ook advertenties kunt maken. Met deze knop heb je minder advertentiemogelijkheden en krijg je vaak minder goede resultaten. Adverteer daarom in het Advertentiebeheer van de Bedrijfsmanager van Facebook.

3. Gebruik eigen afbeeldingen

Een supermooie stockfoto doet al snel nep en advertentie-achtig aan. Mensen scrollen daardoor snel door. Zonde! Gebruik daarom eigen afbeeldingen.

4. Kijk recht in de camera

Als je recht in de camera kijkt, valt je advertentie meer op. Sterker nog: er zijn onderzoeken geweest waaruit bleek dat advertenties waarbij iemand glimlachend in de camera kijkt beter werken.

5. Maak je afbeelding niet te veel op

Als je je afbeelding heel erg opmaakt, zien mensen al snel dat het een advertentie is. Zet daarom niet te veel tekst in je advertentie. Wil je in stories adverteren? Dan is tekst in je afbeelding wel noodzakelijk. De tekst verdwijnt namelijk snel omdat er niet genoeg plek is in stories voor een uitgebreide caption. Maak je een filmpje? Gebruik dan een vergelijkbare opmaak als wanneer je een gewoon filmpje in stories opneemt. Zo scrollen mensen minder snel door.

6. Zorg voor een goede tekst

Zorg dat de titel en de eerste zin van je tekst goed opvallen. Storytelling werkt vaak goed in advertenties. Vergeet niet om call-to-actions in je tekst te verwerken.

7. Begin met een laag budget

Je hoeft niet met een groot budget te beginnen. Begin bijvoorbeeld met 3 euro per dag. Merk je dat je advertentie goed loopt en geoptimaliseerd is? Verhoog dan langzaam je budget.

8. Gooi niet in één keer je budget omhoog

Als je advertentie goed loopt, ben je misschien geneigd om het budget in één keer te verhogen. Alleen dit werkt niet. Facebook raakt daar een beetje door van slag, waardoor je minder mensen bereikt dan verwacht. Verhoog je budget liever langzaam met bijvoorbeeld 10 of 20%.

9. Specifieke targeting

Zorg dat je je doelgroep specifiek benadert. Misschien bereik je dan minder mensen, maar je bereikt wel de mensen die je wilt bereiken. Wees dus niet bang om specifiek te zijn.

10.Testen en aanpassen

Om erachter te komen wat er voor jouw doelgroep werkt, is het goed te testen met je campagne. Probeer bijvoorbeeld 2 doelgroepen, 2 afbeeldingen en 2 teksten uit. Dan kom je erachter welke doelgroep, tekst en afbeelding goed werkt. Je kunt ook testen met verschillende plaatsingen (Facebook tijdlijn, Instagram, stories en ga zo maar door). Daar kun je je advertentie op aanpassen. Wacht een aantal dagen voordat je je advertentie aanpast. Zo hebben Facebook en Instagram ook tijd om jouw advertentie te optimaliseren.

Besteed je Facebook- en Instagramadvertenties liever uit? Kijk dan op ConnectHer. Hier vind je verschillende vrouwen die het graag voor je uit handen nemen.

Tags:
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account